ראשון-חמישי 8:00 - 17:00
שישי 08:30 - 13:00

מצברים לרכב בחיפה - שירות אישי עד בית הלקוח | מתחייבים למחיר הטוב ביותר!| מצברים לרכב, התקנת מצברים לרכב ועוד...

10 שלבים להתקנת מצבר לרכב

התקנת מצבר לרכב

נהגים מנוסים יודעים שבמוקדם או במאוחר יגיע הרגע שבו יצטרכו לבצע התקנת מצבר לרכב. זאת בשל העובדה שלכל סוללה יש חיי שירות מוגבלים. בדרך כלל, מצבר לרכב מחזיק מעמד לפחות שנתיים-שלוש, עם טיפול נאות ושמירה על כללי ההפעלה, ייתכן שלא תידרש החלפה אפילו במשך 5-6 שנים. אבל הרגע יגיע בכל מקרה.

במקרה זה, תצטרכו לרכוש מצבר חדש ולהחליף אותו. אך למרות שניתן לבצע את תהליך החלפת המצבר באופן עצמאי, החלפת מצבר לרכב אינו תהליך קל כפי שהוא עשוי להיראות במבט ראשון. אחרי הכל, בעת ההחלפה, אתם יכולים לפגוע במערכת אספקת החשמל של הרכב, ואילו בחלק מהמכוניות הגישה למצבר קשה. לדוגמה, ברכבים מסוימים, המצבר ממוקם מתחת למושב הנוסע הקדמי או בתא המטען מתחת לצמיג הרזרבי. אם אינכם בטוחים שתוכלו להחליף מצבר בעצמכם ולא לפגוע בתפקוד התקין של הרכב, עדיף לפנות לאנשי מקצוע.

אם בכל מקרה אתם ניגשים למלאכה של התקנת מצבר ברכב שלכם, חשוב לדאוג לכל הציוד הנחוץ לפני תחילת העבודה:

  • מצבר חדש.
  • מפתח ברגים.
  • כפפות- מצברים ישנים עשויים להכיל עקבות של אלקטרוליט, לכן יש להגן על הידיים מפני חומצה.
  • גם מברשת מתכת או כלי מיוחד לניקוי קורוזיה יכולים להיות שימושיים.

התקנת מצבר לרכב- המדריך המלא 

שלב 1: הכנת הרכב

אם החלפת המצבר אינה מקרה חירום, אז מומלץ לדאוג לניקיון הרכב – אחרת בהחלט תתלכלכו תוך כדי. תמיד נעים יותר לעבוד על נקי. מקמו את הרכב כך שלא יפריע לאף אחד, מאחר ולא ניתן יהיה לסדר אותו מחדש במהלך העבודה, וודאו כי יש לכם גישה חופשית לתא המנוע. הוציאו את המפתחות מההצתה ובדקו כי בלם היד מורם, כדי להימנע מתאונות מיותרות.

שלב 2: גישה למצבר

כעת אליכם להגיע למצבר. ברכבים רבים הוא מוסתר על ידי מכסה פלסטיק, אותו יש לפרק תחילה על ידי שליפת הקליפסים. ואילו בדגמים מסוימים, בדרך כלל יהיה צורך לחפש את המצבר אשר יכול להיות בתא המטען או מתחת למושב בתא הנוסעים.

שלב 3: קביעת הקוטביות

לאחר שסיפקתם גישה חופשית למצבר, קבעו איזה מהכבלים חיובי ואיזה שלילי. זה לא קשה- הכבל החיובי תמיד גדול יותר, בדרך כלל הוא מצופה בכיסוי מגן אדום, ואילו הכבל השלילי בדרך כלל בצבע שחור. כמו כן, הסמלים "+" ו-"-" הנמצאים על גוף הסוללה עצמה יראו לכם איזה כבל מסמל איזו קוטביות0.

לאחר מכן התחילו לנתק את הכבל השלילי – אין הבדל מהותי ברצף ניתוק הכבלים, אבל יש פחות סיכון ליצירת קצר חשמלי כאשר מתחילים עם הכבל השלילי. שחררו את האום שמהדק את הכבל על המצבר בעזרת מפתח ברגים. אין צורך לשחרר את האום לחלוטין – פשוט בצעו כמה סיבובים נגד כיוון השעון. הסירו את הכבל מהמצבר הנוכחי והניחו אותו הצידה כדי שלא יגע במצבר. לאחר ניתוק הכבל השלילי, חזרו על אותם שלבים עם הכבל החיובי.

שלב 4. פירוק והוצאה של המצבר הישן

שחררו את הברגים או האומים ,על הגשר או פלטת ברזל, המאבטחים את המצבר. הרימו את ידיות הנשיאה על המצבר ותפסו אותן בחוזקה בידכם, ואם המקום מאפשר – בשתי ידיים, שכן המשקל של המצבר הוא לרוב מעל 9 קילו. משכו את המצבר כלפי מעלה כדי להסירו מתא המנוע. כדי להימנע מתאונות, אל תניחו אותו על הפגוש אלא מיד הורידו אותו לקרקע.

שלב 5. ניקוי הכבלים והחיבורים 

בעזרת מברשת מתכת או נייר שיוף, נקו את הכבלים והחיבורים מלכלוך וסימני קורוזיה כדי לשפר את המגע החשמלי של הכבלים הנוכחיים עם הסוללה החדשה. כדאי גם לנקות את מיקום המצבר לפני התקנתו של המצבר החדש. ניתן לנער את מדף הפלסטיק הנשלף ולנגב אותו עם סמרטוט. אם במצבר הישן היו נזילות אלקטרוליטים, שטפו היטב את המדף כדי למנוע התפתחות של קורוזיה בהמשך.

שלב 6: בדיקת המצבר החדש

לאחר בחירת המצבר החדש ורכישתו, הוציאו אותו מהקופסה, וודאו שהקוטביות שלו תואמת לזו של המצבר הישן. בדקו כי הסימונים "+" ו-"-" על המצבר ממוקמים באותו מקום כמו במצבר הישן.

שלב 7: התקנת המצבר חדש

התקינו את המצבר החדש במקום המיועד לו עם הצד הנכון כדי שתוכלו לחבר את הכבלים בקלות. שוב, וודאו שפלט הזרם החיובי נמצא ליד הכבל החיובי. קוטביות הפוכה היא הטעות הנפוצה ביותר בעת חיבור מצבר, מה שמוביל לנזק חמור למערכות החשמל ברכב.

שלב 8: קיבוע המצבר החדש במקום

התקינו את גשר הקיבוע או פלטת הברזל על המצבר החדש וקבעו אותו עם הברגים או האומים. הדקו אותם עד שהסוללה תפסיק לנוע במושב שלה – תפסו את המצבר בשתי ידיים ונסו להזיז אותו כדי לבדוק את בטיחות ההידוק. מצבר רופף הוא מסוכן! הוא עלול לפגוע ברכיבים אחרים ברכב, ואפילו לגרום לקצר על ידי נגיעה בכבלי הזרם על מכסה המנוע בזמן נסיעה בכביש.

שלב 9: חיבור הסוללה

הסירו את מכסה המגן ממסוף הזרם החיובי של המצבר, הרכיבו את הכבל החיובי והדקו את האום שלו בעזרת מפתח ברגים. בדקו את מהימנות הקיבוע – הכבל לא אמור להסתובב על הפלט הנוכחי. לאחר מכן חזרו על אותם שלבים עם המסוף השלילי: הסירו את מכסה המגן מהפלט הנוכחי, הרכיבו את הכבל והדקו אותו היטב.

שלב 10 : משמנים את החיבורים

כדי שהמסופי המצבר לא יתחמצנו, ניתן לטפל בהם בתרכובת הגנה – חומר סיכה מיוחד לכבלים. יש למרוח אותו רק על החיבור של הכבל עם המצבר. 

ברגע זה השלמתם את תהלך התקנת המצבר החדש של הרכב שלכם. הפעילו את מנוע הרכב ובדקו שכל מערכות הרכב פועלות כהלכה.

חשוב לשמור על כללי בטיחות

להלן מספר אזהרות חשובות שכדאי לזכור בעת התקנת מצבר לרכב:

  1. הימנע מלהבות, חום, ניצוצות

כל מקור הצתה עלול לגרום לשריפה או אפילו פיצוץ אם הוא בא במגע עם חלקים דליקים של הרכב או המצבר. הרחיקו את כל מקורות האש.

  1. אין לבוא במגע עם חומצה

חומצת המצבר היא רעל. חשוב ללבוש בגדים מתאימים, כולל כפפות ונעליים סגורות בעת הטיפול במצבר. אם באתם בטעות במגע עם נוזל הסוללה, יש לשטוף את האזור היטב במים נקיים ולהתייעץ עם רופא.

מחפשים התקנת מצבר לרכב בחיפה? צרו איתנו קשר

 

תוכן עניינים

לוגו בית המצברים

בית המצברים הוקמה בכדי לתת שירות אמין ומענה מקצועי בכל הנוגע לשירותי מצברים לרכב, התקנת מצברים לרכב, החלפת מצברים לרכב שירותי מצברים SOS בדרכים או ליד ביתכם.
הטכנאים שלנו יגיעו לאזור שלכם במהרה לא משנה אם אתם בכביש, בבית או בעבודה, אנו מספקים שירותי מצברים בחיפה והסביבה.
נתקעתם? תתקשרו ונגיע אליכם!
072-3929-707